Architect Purmerend Architecten Purmerend Vendrig Leegwater architecten Kop West Purmerend Architectenbureau

VENDRIG LEEGWATER architecten

is een architectenbureau dat onderzoekt en ontwerpt.

Het bureau werkt aan diversen projecten, variërend van kleinschalige verbouwingen, individuele woonhuizen, monumenten, woningbouwprojecten tot aan utiliteitsgebouwen.

Samen met de opdrachtgever weten wij een constante kwaliteit te leveren waarbij iedere keer dezelfde thema’s terugkeren. De ontwerpen hebben ieder hun eigen vorm, materiaal, detail & ambacht. Deze thema’s zijn de gereedschapskist voor onze ontwerpen. Bij iedere opgave worden deze thema’s op een verrassende en vernieuwende wijze ingezet.

Vorm

De vorm van een ontwerp zal zich schikken naar zijn omgeving en een afgeleide zijn van herkenbare vormen.

Materiaal

Door toepassing van ambachtelijke en streekgebonden materialen krijgen de ontwerpen een hoogwaardige uitstraling. Solide materialen hebben onze voorliefde.

 

Detail & Ambacht

Bouwen is plezier maken. Wij geloven dat duurzaamheid mede ontstaat door gebouwen die lang meegaan. Door het toepassen van zorgvuldige detaillering en ambachtelijke materialen zullen gebouwen ontstaan die de tand des tijds zullen doorstaan. Eenmaal ingenomen door de gebruikers, de omgeving en de natuur, worden ze alleen maar mooier worden.

 

Naast het maken van concrete projecten onderzoekt het bureau ook de mogelijkheden van nieuwe ontwikkelingen aan de hand van haalbaarheidsstudies. Ook werkt het bureau op eigen initiatief aan diverse ontwerpprijsvragen.