top of page
VENDRIG-LEEGWATER-architecten-Steltlopen

STELTLOPEN

Locatie
Het schetsontwerp dat voor u ligt betreft een ontwerp in de groenzone aan de rand van de rijksweg A7.

In het masterplan voor de groenzone worden spelregels gegeven waaraan een ontwerp moet voldoen. De gebouwen aan de groenzone moeten qua maat en schaal refereren naar kleinschalige kantoorvilla’s. De uitstraling van de gebouwen moet refereren aan
eigenzinnige follies, steltlopers/ weidevogels in een open groene ruimte.

Vorm
In het schetsontwerp is onderzoek gedaan naar een kantoorvilla. De kantoorvilla wordt opgebouwd uit vier lagen. De bouwlagen zullen per verdieping verschillen en ieder op hun eigen manier de relatie aangaan met het omliggende landschap.

Het silhouet van de kantoorvilla bestaat uit een plint en drie terugliggende verdiepingen.
De gevels zijn opgebouwd uit een repetitie van gevelopeningen. De openingen worden afwisselend ingevuld met kozijnen en staand metselwerk. Zo ontstaat een spel van open en gesloten vlakken. Elke gevel reageert op het achterliggende programma en de aangrenzende omgeving.

Door de terughoudende en pragmatische architectuur krijgt het project een eigen herkenbare identiteit, tegelijkertijd gaat het een relatie aan met de omliggende omgeving door zijn openheid.

Het volume word uitgevoerd in een licht gele baksteen in verschillende verbanden. De lichte baksteen zorgt voor een verfijnd contrast met   de groene omgeving.

Project:

Locatie:

Opdrachtgever:

Status

Team:

Steltlopen

Purmerend

-

Schetsontwerp

Ron Vendrig & Renzo Leegwater

Concept.png
VENDRIG-LEEGWATER-architecten-Steltlopen
VENDRIG-LEEGWATER-architecten-Steltlopen
bottom of page