top of page
VENDRIG-LEEGWATER-architecten-Adrie-Jonk

INQAR AUTOVERHUUR

De bebouwingstructuur van het Westerspoor-Zuid bestaat hoofdzakelijk uit bedrijfs- en kantoor gebouwen.

De kleinschalige gebouwen liggen gegroepeerd in deelgebieden. Deze deelgebieden kunnen gezien worden als een  soort van ‘mini bedrijventerrein’ in het Westerspoor-Zuid die omsloten worden door hoofd- en toegangswegen. De gebouwen op het  Westerspoor-Zuid worden gekenmerkt door diversiteit in verschijningsvorm en architectuur.

 

Het onderzoek dat in dit schetsontwerp gedaan is betreft een locatie aan de Ronde Tocht en Hoofd Tocht op het bedrijventerrein Westerspoor-Zuid.

 

De betreffende kavel vormt de entree van het ‘mini bedrijventerrein’ waarin in het gelegen is.

 

In het schetsontwerp is onderzoek gedaan naar een bedrijfsgebouw van een autoverhuurbedrijf. De inplanting van het nieuwe bedrijfsgebouw op het Westerspoor-Zuid zorgt dat het bestaande ‘mini bedrijventerrein’ een entree en z’n voltooiing krijgt.

 

Het gebouw krijgt een reclame toren op de hoek die aan de splitsing van de Hoofd Tocht en de Cornelis Bruynzeelweg ligt. De toren  vormt een accent op de splitsing en zal tevens een begeleiding geven aan de openbare ruimte.

 

De architectuur van het bedrijfsgebouw is ingetogen van opzet. Het ontwerp wordt gekenmerkt door de toren en de grote luifel aan de entree zijde van het gebouw.  De gehuurde auto kan parmantig geparkeerd worden bij aflevering onder de 7 meter uitkragende luifel. Een beperkt materiaalpalet van grijze gevelbeplating en

semi transparanten openingen zorgen ervoor dat het gebouw een doorgevoerde abstractie krijgt ten opzichte van z’n omgeving.

 

Als een robuust icoon toont het bedrijfsgebouw de dagelijkse activiteit van het autoverhuur bedrijf.

Project:

Locatie:

Opdrachtgever:

Status

Team:

Inqar autoverhuur

Zaandam

Adrie Jonk

Gereed

Ron Vendrig & Renzo Leegwater

VENDRIG-LEEGWATER-architecten-Adrie-Jonk
VENDRIG-LEEGWATER-architecten-Adrie-Jonk
bottom of page